Yecla, Bodegas Castaño - De wijnen

nieuws

assortiment

onze wijnen waar

contact

Diepgaand en uitgebreid tot in details schrijven over de smaak van wijnen heeft vaak weinig zin. Een ieder ervaart de smaak en de beleving ervan op zijn of haar eigen manier. Daarbij komt nog dat het moment van drinken, de plaats en zeker ook de persoonlijke stemming van groot belang is.

Een van de belangrijkste punten is balans. Of het nu een kleine of grote wijn is, balans proeft men en daardoor respecteert men een wijn (of het nu de juiste smaak is of niet, doet eigenlijk niet ter zake!) Dat is moeilijk te begrijpen ... maar wijnen met balans kan men leren waarderen.

Wijnen zonder balans blijven storen. Balans begint trouwens in de wijngaard! Daarom is het juist van belang om uit te leggen waarom de ene wijn zo moet smaken en de andere zo, omdat je als importeur eenvoudigweg de achtergrond (lees: producent) goed kent. De mens achter de wijn, de streek en het karakter van de druivenrassen zijn van wezenlijk belang. Stapt men daaroverheen, omdat men puur en alleen op zoek is naar een bepaalde smaak, dan is de kans groot dat vele wijnen op zich, niet of niet goed begrepen worden.

Alleen al openstaan voor dit feit, is de juiste weg naar de fascinerende wereld van wijn. Goede wijn met balans!

Klik op de afbeeldingen van de wijnen om verder te lezen ...

Contact La Gironde