Yecla, Bodegas Castaño - puur Yecla, puur Monastrell, puur Passie!

nieuws

assortiment

onze wijnen waar

contact

Waar moet je beginnen te schrijven, te vertellen als het gaat over een familie die al meer dan 25 jaar bezig is haar geboorteland (Yecla), haar trots (Monastrell) en haar passie (mooie wijnen produceren) aan het publiek duidelijk te maken.

Laten we maar beginnen bij het begin: Pappa Castaño heeft eind jaren zeventig 140 hectare wijngaard, geen klein stukje land zou je zo zeggen, echter wel beplant met 75% Monastrell druiven. Een druivensoort waarmee Spanje toen voornamelijk (middelmatige) tafelwijn gemaakte.

Wat doet je als pappa (man van het land) in die tijd beslist om met deze druivensoort tot de wereldtop te gaan behoren. Hij is degene die zich uit de coöperatie van Yecla heeft onttrokken omdat zijn land, zijn druiven en zijn manier van produceren uiteindelijk een veel beter resultaat zouden geven. En dat is gezien de internationale erkenning die Bodegas Castaño nu krijgt, een juiste beslissing geweest. Als je naar hem kijkt zie aan het gezicht dat de tijden niet makkelijk geweest moeten zijn. De dagelijkse leiding is inmiddels in handen van zijn drie zoons. Een ieder heeft een duidelijke taakverdeling binnen het bedrijf maar Senior is nog regelmatig aanwezig om zijn team van raad en daad bij te staan. Is hij er niet, dan vind je hem in de wijngaard, zijn domein, want het is en blijft een man van de natuur.

of ga direct naar de wijnen van Bodegas Castaño.

Contact La Gironde