Yecla, Bodegas Castaño - droog en dor, bijna 400 hectare, biologisch

nieuws

assortiment

onze wijnen waar

contact

Yecla ligt in het achterland van Alicante in het uiterste noorden van de provincie Murcia. Het is er droog en dor, met hier en daar een heuvel of zelfs een klein gebergte.

De Castaño's verbouwen hier al generaties lang druiven. Tegenwoordig bezit Castaño zo'n 380 hectare zeer goed onderhouden wijngaard verdeeld over 3 locaties binnen de denominacion: Espinal, las Gruesas en Pozuelo.

Iedere wijngaard heeft zo zijn eigen samenstelling qua grondsoort en beplanting. Het overgrote deel is echter beplant met Monastrelldruiven want dat is en blijft het hart van de Castaño's.

Daarnaast vindt men er de klassieke Spaanse soorten als Tempranillo, Garnacha, Viura en een klein deel aan internationale druivensoorten als Merlot, Cabernet Sauvignon, Chardonnay en Syrah.

Bestrijdingsmiddelen worden zo weinig mogelijk gebruikt en op een deel van de wijngaard wordt inmiddels helemaal biologisch gewerkt. Omdat het hier zo droog en dor is hoeft men ook bepaalde bestrijdingsmiddelen niet te gebruiken. "Je moet de natuur zo min mogelijk belasten met iets wat er niet thuis hoort", aldus Ramon Sr. Al jarenlang worden er delen van de wijngaard gebruikt om nieuwe druivenrassen te testen of nieuwe productie methoden om de kwaliteit nog verder te verhogen. Nee, de Castaño's zijn niet gauw tevreden.

Contact La Gironde