Faugères, Domaine Ollier Taillefer

nieuws

assortiment

onze wijnen waar

contact

Ollier-Taillefer: 5 familie generaties in de Cru Faugères

Het wijngebied Faugères ligt enkele tientallen kilometers ten noorden van de stad Béziers in de Zuid-Franse streek Languedoc. Het ruwe, heuvelachtige terrein bestaat voornamelijk uit leisteen. En dat is nu juist waar Faugères haar bijzondere karakter aan dankt. Verfijnde wijnen met een verfijnde zuurgraad kunnen hier gemaakt worden.  

Een van Europa's oudste ('terroir') bodems

De leisteenbodem (schistes) is afkomstig van de bergketen, ten grootte van de Himalaya, die zo'n 300 miljoen jaar geleden dwars door Europa liep. Verschuivingen van de aardkorst vormden nieuwe gebergten en nieuwe stukken land. Ook delen van het huidige Zuid-Frankrijk met de tegenwoordige kustlijn van de Middellandse Zee werd zo gevormd. Door de enorme druk van de verschuiving werd de bodem in elkaar geperst waardoor er diverse lagen van hard gesteente (leisteen) ontstonden. Hier vindt men een van oudste gesteenten van Europa. Een prachtige terroir voor schitterende wijnen.

Naast Faugères zijn er in dezelfde regio ook leisteen te vinden in de naast gelegen wijngebieden: Saint-Chinian, Coteaux du Languedoc, Corbières en Minervois.

 

Contact La Gironde