Azienda Agricola Guerrieri-Rizzardi

nieuws

assortiment

onze wijnen waar

contact

Giuseppe en Olimpia Rizzardi - bezeten van hun natuur, bezeten van hun origine!

Een gezellig plaatsje aan de rand van het Gardameer waar het in de zomer krioelt van de (buitenlandse) toeristen. De lokale Bardolinowijn (rosé en rood) wordt er veelvuldig gedronken. Maar waar komt die wijn eigenlijk vandaan?

Van circa 1200 hectare wijngaarden gelegen aan de oostkant van het meer en verdeeld over de plaatsen Bardolino, Garda, Lasize, Cavaion, Affi en Costermano. Ook het Gardameer speelt een rol in het klimaat want het zorgt ervoor dat er een mild klimaat heerst. Dat is goed voor de wijngaarden die zo voorzien worden van vocht en worden behoed voor te hoge temperaturen. Over het algemeen vindt men veel kalkhoudende bodem met kiezelstenen maar hier en daar zijn er ook wijngaarden aangeplant op zand- en kleigrond. Rizzardi bezit 45 hectare in de DOC Bardolino classico.

Zorg en respect voor de gehele natuur, niet alleen voor wijngaarden.
Het totale bezit is nu 155 hectare verdeeld over 6 locaties waar voornamelijk wijngaarden en olijfbomen aangeplant staan.
Daarnaast staat de familie in de regio bekend om haar prachtig verzorgde 2 eeuwen oude tuinen 'Giardino di Pojega' in Valpolicella.

Het Palazzo Guerrieri is het kroonjuweel waar naast de wijngaarden een 'historic kitchen garden' gecreëerd is. Wilde orchideeën en andere bloemen en planten, diverse oude rassen druiven die vroeger werden gebruikt voor Bardolinowijnen maar ook groenten en fruit worden hier op een biologisch wijze verbouwd. Aan alle producten die op het landgoed worden verbouwd wordt evenveel zorg besteed.
Aan het aanbod van diverse biologische gemaakte jams, olijfolie, 10 jaar oude wijnazijn en zelfs een bijzondere likeur van citrusfruit valt op te maken dat deze familie een zeer grote passie en respect heeft voor alles wat groeit en bloeit op hun land. Alles afkomstig van eigen bodem en van topkwaliteit!

 

Contact La Gironde