Azienda Agricola Guerrieri-Rizzardi

nieuws

assortiment

onze wijnen waar

contact

Giuseppe en Olimpia

Broer en zus Rizzardi zijn vandaag de dag verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding. Giuseppe, geboren begin jaren 70, heeft gestudeerd aan de universiteit d’oenologie in Bordeaux. Hij verzorgd de wijngaarden en maakt de wijnen, is vastberaden de eeuwenoude tradities voort te zetten uiteraard met gebruik van moderne technologie. "Toch houden we het simpel zodat je zo weinig mogelijk hoeft te corrigeren of in te grijpen".

Olimpia heeft ook op een aantal Chateaux in Bordeaux gewerkt. Zij staat haar broer bij maar houdt zich ook bezig met de promotie van de wijnen. "Wat is er mooier dan een eeuwenoude traditie te mogen voortzetten?" Aldus Olimpia.

Guerrieri-Rizzardi: een eeuwenoude historie

Het landgoed dankt haar naam aan 2 historisch belangrijke families: de familie Guerrieri bezit al sinds de 15e eeuw wijngaarden in Bardolino en de familie Rizzardi al sinds de 17e eeuw in Negrar (Valpolicella). Aan het begin van de vorige eeuw ontstond er uit het huwelijk van graaf Carlo Rizzardi en gravin Giuseppina Guerrieri een “nieuw” familie landgoed. Uit een erfenis in de jaren 50 zijn er wijngaarden uit Valdadige toegevoegd aan het familiebezit. Tenslotte kocht Graaf Antonio Rizzardi, vader van de huidige generatie nog een wijngoed in Soave om zo ook witte wijnen te kunnen maken.

 

Contact La Gironde