Rhône, Domaine Les Asseyras

nieuws

assortiment

onze wijnen waar

contact

Je zit goed bij de familie Blanc op 'Ass(ey)ieras'….. toen en nu!

Als men in de geschiedenisboeken van dit familiedomein terugbladert dan betekent Asseyras zoiets als "tu t’ass(ey)ieras; je kunt lekker gaan zitten".

In 1620, was les Asseyras een rustplaats voor paarden en hun berijders als zij van het achterland op weg waren naar de plaats Orange. Men kon eindelijk eens lekker gaan zitten… de paarden zijn vandaag de dag nagenoeg verdwenen, wat bleef zijn de wijngaarden, die toen ook al in de boeken beschreven stonden. Nu de zoon Daniel en zijn vrouw Francoise het roer hebben over genomen is er eigenlijk in de 20 jaar dat we de familie kennen wezenlijk niets veranderd.
Doe maar gewoon, blijf maar gewoon.
Hier wordt een eerlijk product uit de Vallee du Rhône gemaakt. Toen en nu!

Robert Blanc en zijn vrouw zijn afkomstig uit de stad Orange (omgekeerde wereld dus) kochten de 6 hectare wijngaard en het vervallen domein in 1937. Vanaf het begin af aan 'weigerde' Robert zijn kostbare, met hart en ziel gecultiveerde, druiven af te staan aan de op nog geen 800 meter afstand verwijderde coöperatie, Cellier des Dauphins. "Ik wil in mijn wijn de typische eigenschap van mijn 'steenrijke' bodem terug kunnen proeven. Dat ben ik verplicht aan mijn druivenranken".

 

Contact La Gironde