Zuid Afrika - Waarom La Gironde nu pas start met Zuid Afrikaanse wijnen

nieuws

assortiment

onze wijnen waar

contact

Toekomst = terroir

Op dit moment beseft een aantal, voornamelijk jonge wijnboeren, dat het roer om moet, wil er nog een goede toekomst zijn voor Zuid-Afrika als wijnland dan. Zij zijn een aantal jaren geleden begonnen om druivenstokken op de juiste plaats te zetten. Goed bodem- en klimaatonderzoek is belangrijk. Zo kun je er achterkomen waarom je bijvoorbeeld Sauvignon Blanc beter niet op een warm perceel kunt zetten maar op een perceel dat wat koeler is. Dus rekening houden met wat wij noemen het terroir. Het resultaat zal zijn wijnen met karakter die het ras, de grond, het klimaat en bovendien de hand van wijnboer goed weergeven.

De strategie bij La Gironde is zaken doen met de kleine ambachtelijke wijnboer. De boer die originele wijnen maakt zoals het hoort. Of deze producent dan slechts een beperkte hoeveelheid wijn kan leveren is niet zo belangrijk, mits het maar van goed zo niet topniveau is.

La Gironde gaat voor de top uit Zuid-Afrika met respect voor natuur en originaliteit! Dat is ons uitgangspunt. Wij gaan niet voor kwantiteit maar voor kwaliteit!

Contact La Gironde