Chili - Viña Tarapacá, Maipo Valley

nieuws

assortiment

onze wijnen waar

contact

Rond het jaar 1600 werden de eerste wijngaarden in Maipo Valley aangelegd, het nu meest vooraanstaande wijngebied van Chili. In 1874 richt Don Francisco de Rojas y Salamanca het Estate Viña Tarapaca op.

Don Francisco beplantte zijn wijngaarden uitsluitend met speciaal geselecteerde wijnstokken die hij uit Frankrijk importeerde. Op dit moment bezit het Estate een complete vallei met een totale oppervlakte van maar liefst 2900 ha. en is eigendom van een Chileense Holding.

In de vallei Rosario de Naltugua vindt de vinificatie plaats onder volledige beheersing van de temperatuur. Vergisten en rijpen van de wijnen geschiedt op deels Frans en Amerikaans eikenhout, in totaal maar liefst 6000 stuks.

De vallei is te bereiken door ongeveer halverwege Talagante en Isla de Maipo via een smalle brug de Maipo over te steken. Direct daarna kronkelt een weg omhoog naar een het idyllische, komvormige dal dat voor een aanzienlijk deel met groene druivenstokken is bedekt. De gehele vallei is dus eigendom van Viña Tarapacá, dat daar ook beschikt over een aan de buitenzijde traditioneel ogende, maar van binnen zeer eigentijdse kelder. In de vallei is een compleet dorp gebouwd voor de eigen werknemers. Er wonen zo'n vijftien families, die ook de beschikking hebben over een schooltje en een kerk.

In samenwerking met collega importeur Vinée Wijnimport verwijzen wij graag voor wijnbeschrijvingen naar: www.tarapaca.eu.


Contact La Gironde