Roussillon - Dom Brial, Les Vins Doux Natureles

nieuws

assortiment

onze wijnen waar

contact

Vins Doux Naturels en gastronomie gaat geweldig goed samen door de grote variatie in deze wijnen, zeker als we de wijnen van de Vignerons de Baixas en het Château Les Pins nemen.

 

Dom Brial Muscat de Rivesaltes - Kleur: licht goudgeel - Geur: frisse neus van druiven bloesem - Smaak: veel fruit, fris en niet te zoet met een fondant zacht afdronk. Als aperitief met een fijne paté of bij diverse desserts als fruit, gebak, ijs of andere - Serveren: 10 graden in een ruim glas.

 

Dom Brial Rivesaltes Ambré - Van de Grenache blanc en Macabeu druiven gemaakt. 4 jaar fustrijping waarbij er een bewuste oxidatie van de wijn ontstaat. U kunt na opening deze wijn enkele weken in de koeling bewaren. - Kleur: briljante amber kleur - Geur: exotische honing, gedroogde abrikozen, krenten - Smaak: delicate, rijke en zacht zoete smaak waarin wederom gedroogde zuidvruchten. Als aperitief met een fijne paté, bij noten (amandelen) of bij diverse (sterke) kazen (met lichte Zuidvruchten), crème caramel en divere andere desserts - Serveren: 10 graden in een ruim glas.

 

Dom Brial Rivesaltes Tuilé - Van de Grenache noir druiven gemaakt. 4 jaar fustrijping waarbij er een bewuste oxidatie van de wijn ontstaat. U kunt na opening deze wijn enkele weken in de koeling bewaren. - Kleur: robijnrood met tuilé tonen. - Geur: rijp en gedroogd fruit (bramen, pruimen). - Smaak: zachte, frisse en licht zoete smaak met tonen van gedroogde pruimen en andere donkere zuidvruchten. Als aperitief met gedroogde( donkere) zuidvruchten, met meloen, bij gegrilde tomaten gevuld met zachte geitenkaas, bij diverse kazen en bij een dessert met lichte chocolade. Serveren: 10 graden in een ruim glas.

 

Dom Brial Hors d'Age 1988 en 1979 - Van de Grenache blanc, Macabeu en wat Muscat druiven gemaakt. Tenminste 10 jaar fustrijping waarbij er een zeer sterke oxidatie ontstaat. U kunt na opening deze wijn enkele weken in de koeling bewaren. - Kleur: oud goud - Geur: complexe met sinaasappel- en mandarijnenconfit, honing, tabak, koffie, thee, oude Whisky. - Smaak: rijk, krachtig en zacht zoet met wederom veel gedroogde sinaasappel, koffie, thee, honing. Een verrassing bij vele soorten, gerijpte, (schimmel)kaas en grove paté's. Vooral de 79-er is bijzonder geschikt om als digestief bij een kopje koffie te gebruiken. Serveren: 15 graden in een ruim glas. Serveer de Rivesaltes wijnen op de juiste temperatuur in een ruim glas maar niet te vol. Een flinke bodem is voldoende. Het gaat niet om de kwantiteit maar om de kwaliteit die zo veel beter tot z'n recht komt.

 

Contact La Gironde