nieuws
assortiment
onze
wijnen waar
contact
|
Vins
Doux Naturels en gastronomie gaat geweldig goed samen door de grote variatie
in deze wijnen, zeker als we de wijnen van de Vignerons de Baixas en het
Château Les Pins nemen.
Dom
Brial Muscat de Rivesaltes - Kleur: licht goudgeel
- Geur: frisse neus van druiven bloesem - Smaak: veel fruit,
fris en niet te zoet met een fondant zacht afdronk. Als aperitief met
een fijne paté of bij diverse desserts als fruit, gebak, ijs of
andere - Serveren: 10 graden in een ruim glas.
Dom
Brial Rivesaltes Ambré - Van de Grenache blanc en Macabeu
druiven gemaakt. 4 jaar fustrijping waarbij er een bewuste oxidatie van
de wijn ontstaat. U kunt na opening deze wijn enkele weken in de koeling
bewaren. - Kleur: briljante amber kleur - Geur: exotische
honing, gedroogde abrikozen, krenten - Smaak: delicate, rijke en
zacht zoete smaak waarin wederom gedroogde zuidvruchten. Als aperitief met
een fijne paté, bij noten (amandelen) of bij diverse (sterke) kazen
(met lichte Zuidvruchten), crème caramel en divere andere desserts
- Serveren: 10 graden in een ruim glas.
Dom
Brial Rivesaltes Tuilé - Van de Grenache noir druiven
gemaakt. 4 jaar fustrijping waarbij er een bewuste oxidatie van de wijn
ontstaat. U kunt na opening deze wijn enkele weken in de koeling bewaren.
- Kleur: robijnrood met tuilé tonen. - Geur: rijp en
gedroogd fruit (bramen, pruimen). - Smaak: zachte, frisse en licht
zoete smaak met tonen van gedroogde pruimen en andere donkere zuidvruchten.
Als aperitief met gedroogde( donkere) zuidvruchten, met meloen, bij gegrilde
tomaten gevuld met zachte geitenkaas, bij diverse kazen en bij een dessert
met lichte chocolade. Serveren: 10 graden in een ruim glas.
 Dom
Brial Hors d'Age 1988 en 1979 - Van de Grenache blanc, Macabeu
en wat Muscat druiven gemaakt. Tenminste 10 jaar fustrijping waarbij er
een zeer sterke oxidatie ontstaat. U kunt na opening deze wijn enkele weken
in de koeling bewaren. - Kleur: oud goud - Geur: complexe
met sinaasappel- en mandarijnenconfit, honing, tabak, koffie, thee, oude
Whisky. - Smaak: rijk, krachtig en zacht zoet met wederom veel gedroogde
sinaasappel, koffie, thee, honing. Een verrassing bij vele soorten, gerijpte,
(schimmel)kaas en grove paté's. Vooral de 79-er is bijzonder geschikt
om als digestief bij een kopje koffie te gebruiken. Serveren: 15
graden in een ruim glas. Serveer de Rivesaltes wijnen op de juiste temperatuur
in een ruim glas maar niet te vol. Een flinke bodem is voldoende. Het gaat
niet om de kwantiteit maar om de kwaliteit die zo veel beter tot z'n recht
komt.

|