Portugal

nieuws

assortiment

onze wijnen waar

contact

Wine Regions PortugalPortugal is een land met een grote, indrukwekkende wijntraditie, maar de producenten van vandaag zijn nog maar pas de traditie aan het herontdekken. Het behoort tot een van de belangrijkste wijnproducenten van de wereld, in eerste instantie vanwege de bekende portwijnen maar gelukkig komen andere wijngebieden steeds meer onder de aandacht.

De wijngebieden liggen verspreid over hele land en in 1985 werden er 55 afgebakend waarvan er 19 een D.O.C. status kregen. Desalniettemin worden er in de van oudsher bekendste gebieden al veel langer wijn met herkomst-garantie gemaakt. Vinho Verde (sinds 1908), Porto (1761), Madeira (1908), Moscatel de Setubal (1907) en ook Dão (1908) behoren tot de oudste wijnregio’s van Portugal.

In ons assortiment vindt u een aantal producenten die tot de top van de Portugese wijnwereld  behoren: Quinta da Saez, Herdade de Malhadinha, Quinta do Mouro  en ontegenzeggelijk een van de beste wijnmakers van Portugal: Dirk van der Niepoort.

Niepoort
Niepoort - Portugal

Download PDF

Quinta de Saez, Dão
Niepoort Porto & Vinos

In samenwerking met collega importeur Horizon Wines voeren wij een ruim assortiment port en wijnen van Niepoort. Voor wijnbeschrijvingen verwijzen wij graag naar: www.niepoort-vinhos.com Of stuur een email naar info@lagironde.nl voor aanvullende informatie over onze andere wijnen uit Portugal.

Contact La Gironde