Yecla, Bodegas Castaño - Mmmmm: een bijzonder project, twee bijzondere wijnen

nieuws

assortiment

onze wijnen waar

contact

Mmmmm Rosado (door Marco Meeuwsen)

Rosé geniet een stijgende populariteit en gelukkig niet alleen als zomerwijn maar juist ook als "gastronomische" wijn. Mmmmm Rosado is een bijzondere Spaanse rosé die zich ook in de wintermaanden goed laat smaken bij de maaltijd. Deze zeer unieke wijn, die in een oplage van slechts 2300 flessen per jaar wordt geproduceerd, is een "project" dat we het jaar na het grote succes met Mmmmm Tinto hebben opgezet.

Mmmmm rosé is daardoor alleen in Nederland verkrijgbaar. Waarom is deze wijn zo bijzonder? Omdat de familie Castaño op zich een bijzondere familie is, die tradities op het gebied van origine, druivensoorten en wijnbereiding in ere houdt. En omdat veel Spaanse wijnen op eikenhouten fusten worden opgevoed, waarom dan geen rosé die deze karakteristieke eigenschappen in zich heeft?

Mmmmm rosé: Dat is dus pas bijzonder! De wijn wordt gemaakt van 100% Monastrell, de lokale druivensoort van het Zuid-Spaanse wijngebied Yecla, die in (deels) nieuwe eikenhouten fusten wordt vergist en verder opgevoed. Daardoor ontstaat er een bijzondere karakter dat maar in weinig rosé's in de wereld terug te vinden is.

Mmmmm rosé is een behoorlijke stevige wijn, met een geur van rood fruit, kruiden en fijne vanille. Door zijn mondvullende, vlezige smaak met daarin evenwichtige houttonen, kan deze rosé ook als een soort lichtrode wijn gezien worden. Past bij velen verschillende gerechten zoals: gegrilde vis, een mooi stukje vlees met een pittige saus maar ook gekruide gerechten uit de oosterse keuken of rijksmakende kazen worden door Mmmmm rosé goed begeleid. Ook met verschillende Tapas, de typisch Spaanse kleine gerechtjes, is Mmmmm rosé een waar feest. Serveer de wijn in tegenstelling tot andere roséwijnen niet te koud. 10-12 graden is voldoende.

Klik op onderstaande pijl en lees wat de pers schrijft over Mmmmm

Contact La Gironde