Coteaux du Languedoc, Domaine Galtier |
Cuvée Tradition
Een wijn die haar afkomst en haar authentieke druivenrassen zeer goed weergeeft in de smaak. De Cuvée Tradition past goed bij een BBQ waar wel wat verschillend en gekruid vlees aan te pas komt. Daarnaast kan hij goed bij een kotelet met een saus van Provençaalse kruiden. Ook met een oer-Hollandse schotel als rundvlees met rode kool en aardappelpuree. Serveren op 16-18 graden, houdbaar 4-6 jaar na de oogst. Cuvée KermesKermes staat voor een Bonsaiachtige boomsoort die door de Romeinen in deze streek is aangeplant. De, wat kruidige, geur van deze soort vindt men ook terug in de wijnen van Galtier.
Wijngoeroe Robert Parker omschreef de 99'er als 'Musculair, full-bodied red'. Een krachtige en stevige wijn dus. Donkere kleur, een geur van pruimen, gedroogde kersen(gelei), Provençaalse kruiden en tonen vanille van het fust. De smaak is compact met goed gebalanceerde tannine, vol en rijk, met in de finale zelfs iets van, bittere, chocolade en koffie. Slechts 12.000 flessen worden er gemaakt. Een wijn die wel wat leeftijd, zo'n 3 tot 4 jaar, nodig heeft voordat de fles open mag. Kermes is een begeleider voor stevige vleesgerechten zoals een stoofschotel of een mooi rood gebakken biefstuk met paddestoelen, haricots vert en krieltjes die bestrooid zijn met rozemarijn. Ook lekker bij gekruide maiskip met een saus van morilles maar ook een oude, komijnenkaas kan heel goed. Serveren op 17-18 graden en houdbaar tot 6-8 jaar na de oogst.
|