Coteaux du Languedoc, Domaine Galtier

nieuws

assortiment

onze wijnen waar

contact

Lise Carbonne, de vrouw in en achter de wijn

Lise komt uit een geslacht van wijnbouwers. Zowel van moeders- als van vaderskant hadden beiden (groot)ouders wijngaarden.

 

Haar grootvader van vaderskant had een wijngaard ten noorden van Montpellier in de Coteaux du Languedoc, dezelfde Zuid-Franse regio waar ze nu nog steeds gevestigd is. Haar grootvader van moederskant was actief in de coöperatie van Lunel, bezat wijngaarden achter de kust van de Middellandse Zee die later door haar vader werden verzorgd. Het was dus eigenlijk vanzelfsprekend dat Lise als enigskind een studie Oenologie, wijnkunde, zou gaan volgen. Vijf jaar lang adviseerde ze domaines en hun wijnmakers rondom de stad Béziers bij het maken van hun wijnen. Onder deze klanten bevond zich ook een nieuwe klant, Jean Carbonne.

Zijn interesse in wijn (en later ook in Lise) had een bijzondere reden en trok haar attentie. Jean had het domein Mas Maury, later Domaine Galtier genoemd, van zijn grootouders geërfd. Zijn ouders hadden echter geen interesse in de wijngaard en toch kon hij het niet over zijn hart verkrijgen om het familiedomein, dat sinds 2 generaties in hun bezit was, te verkopen.

Jean had zijn activiteiten ergens anders en hij vroeg Lise in 1990 om advies. Lise zou later met Jean trouwen...

 

Contact La Gironde