Bourgogne, Domaine Doudet-Naudin

nieuws

assortiment

onze wijnen waar

contact

 

Al meer dan 150 jaar een klein familiedomein met respect voor terroir

Domaine Doudet-Naudin, Savigny les Beaune

Dit domein is vanaf de oprichting in 1849 eigendom gebleven van dezelfde familie. De huidige eigenaar Yves Doudet is altijd trouw gebleven aan het karakter en de waarden waar het bedrijf al vanaf de eerste jaren voor stond.

Doudet-Naudin is één van de laatste, compleet onafhankelijke bedrijven van de Côte d'Or. Van dit bedrijf geen massa-producties, geen grote volumes, simpelweg omdat het helemaal niet kan ....

De Bourgogne is zo'n complex, gefragmenteerd gebied dat het onmogelijk is om grote volumes te produceren als men tenminste respect heeft voor 'terroir'.

Bij Doudet-Naudin gaat alle aandacht uit om elk terroir, elk (micro)-klimaat met zijn eigen kwaliteit tot uiting te laat komen in de wijn. Om deze authenticiteit te waarborgen worden de 'Villages' en alle 1er Cru's nooit geblend. "Een fles moet altijd de wijngaard en het wijnjaar vertegenwoordigen," aldus Yves.

De concentratie bij Doudet ligt op productie van Côtes de Beaune wijnen omdat het domein hier de meeste eigen wijngaarden heeft. Ook worden er druiven aangekocht van speciaal geselecteerde wijngaarden waar met dezelfde passie wordt gewerkt. Altijd handgeplukte druiven en streng geselecteerd, nooit 'mode-wijnen' met over-extractie.

De wijnen worden gebotteld veelal zonder filtering, waardoor het zeer goed mogelijk is dat de wijnen depot vormen. In de prachtige oude kelders rijpen de wijnen langzaam. Doudet heeft nog wijnen van vóór de 2e wereldoorlog bedekt onder een dikke laag natuurlijke schimmel.

Wijnhandel La Gironde - Van Beethovensingel 36 - 3055 JK Rotterdam - T. 010-2850995 - F. 010-2850996 - E. info@lagironde.nl