Languedoc-Roussillon, Vin de Pays de la Haute Vallée de l'Orb , Domaine de la Croix Ronde

nieuws

assortiment

onze wijnen waar

contact

Domaine de la Croix Ronde Cuvée Jade
De naam zegt het al, Jade is een steen die puurheid uitstraalt. Zo ook de 100% Chardonnay van François Pottier. Geen hout of andere 'fratsen', alleen puur wijn met veel mineralen en een verfrissend zuur. In de neus citrusfruit, wat (ijzer)kruiden, witte bloemen en soms zelfs buxus.
De smaak is lang en fris, fruitig met wat citroen en een minerale ondertoon. Een mooi evenwichtig geheel waarbij het karakter van de Chardonnay en de daarbij behorende 'terroir' perfect tot uitdrukking komt.

Heerlijk als aperitief, bij 'Escargots a la Languedocienne' (slakken in dezelfde wijn gestoofd met stukjes ham, knoflook en peterselie). Verder een mooie riviervis of gevogelte met romige saus. Of met zachte romige kazen past ook voortreffelijk. Serveren op 10-12 graden, houdbaar 5-6 jaar na de oogst.

Domaine de la Croix Ronde Cuvée Hématite
Deze fruitige rosé met een behoorlijk minerale ondertoon heeft een geheel eigen karakter. Niet zo maar een rosé die je wegslobberd maar een die je tot nadenken zet of in ieder geval een (positieve) reactie op gang zet.
Een wijn die (op basis van Syrah/Grenache) veel smaak en lengte heeft, tevens frivool, fruitig en dus aantrekkelijk genoeg is om zich door een klein hapje (lekkere zomersalade?) te laten begeleiden. Lekker zuidfrans maar dan wel een om bij na te denken. Knap gemaakt!

Domaine de la Croix Ronde Cuvée Amethyste
Een zorgzame blend van Grenache (25%) en Syrah (50%) en verder verrijkt met Cabernet Sauvignon en oude Carignan. Mooie robijnrode kleur, met een verfijnde neus van kruiden, peper en leder met wat rood fruit en vanille op de achtergrond. Brede smaak waarin opnieuw wat peper en andere specerijen maar ook (Zuidfranse)kruiden. De wijn heeft 12 maanden op gebruikt eiken gelegen. Een zuiver geheel in harmonie met de fijne tannine die de wijn een duidelijke richting aangeeft. Een wijn om bij te eten zoals: Lekker bij een stoofpotje met vers gebakken krieltjes met wat tijm, rozemarijn etc.) En vervolgen met een kaasplateau met bijv. Reijpenaar of oude Goudse. Niet te warm serveren (15-17 graden). Houdbaar 6-7 jaar na de oogst.

 

Contact La Gironde